Zoeken
  • Delphine Cordie

3 gouden communicatietips tijdens lockdown

Het zijn barre tijden om te communiceren. We kunnen nergens heen, amper mensen zien en mogen misschien binnenkort niet meer uit ons huis. De fun is er af, niet? Maar zoals bij elke crisis, schuilen hierin mooie kansen die je niet mag laten liggen. Breng jezelf, of je zaak op een slimme, inspirerende manier toch in de kijker. Blijf top of mind bij je klanten met een leuke, positieve boodschap, en je zal er de vruchten van plukken. Hoe? Door een betere klantenrelatie, meer engagement, en uiteindelijk meer verkoop.


Hierbij geef ik je enkele tips die makkelijk toepasbaar zijn vanuit je 'kot'.


  1. Wakker je creativiteit aan. Lees online en offline over de meest uiteenlopende onderwerpen. De krant, online magazines, blogs, nieuwsbrieven van de winkels waar je graag shopt,... Volg mensen en merken die je leuk vindt. Waarover hebben zij het? Wat vond je interessant? Zijn er verhalen of topics die jij kan gebruiken in jouw communicatie? Let wel, communiceer niet zo maar in het wilde weg. Zorg steeds voor een duidelijk link naar jouw merk of zaak.

  2. Deel je kennis en expertise. Heb je een kledingzaak? Toon hoe jij prachtige outfits kan combineren. Ben je een bakker? Deel een leuk recept. Ben je met beauty bezig? Geef tips over gezonde voeding en huidverzorging. Zag je een toffe quote, die te maken heeft met je zaak? Deel hem! Hiermee creëer je een emotionele band met je publiek.

  3. Verspreid je boodschap en durf herhalen. Post jouw content op Instagram en Facebook. Maar wees niet bang om je boodschap te herhalen in een leuke nieuwsbrief, op je blog, of zelfs op andere kanalen zoals LinkedIn. Het zijn telkens kleine lampjes die je laat oplichten waardoor de (potentiële) klant jou niet vergeet. Vroeg of laat zal die persoon interesse krijgen, en je een bericht of mailtje sturen of je die outfit nog in maat 38 hebt. Of dat recept ook glutenvrij kan? Of wat de prijs is van dat schoonheidsproduct.

Sterke, originele, frisse communicatie zorgt voor een betere relatie met je klanten, meer engagement, en uiteindelijk tot betere verkoop.


Nood aan info en tips op maat? Stuur me een seintje voor een gratis kennismakingsgesprek.


Let's communicate!


Delphine Cordie

0473 38 17 16


#strategie #ondernemers #tips #overthemoon #delphinecordie #communicatie

67 weergaven0 opmerkingen